Sporten en drinken, hoe zit dat?

05 januari 2016

Het is januari en iedereen is weer massaal in de sportschool te vinden. Op zich is dat wel grappig want dan hoor je nieuwe en leuke verhalen. Zo was er gister iemand die tegen haar vriendinnetje zei ‘ja nu ik veel sport moet ik extra water drinken. Ik zorg dat ik zeker wel 2 liter vocht binnen krijg!’.

Lees verder
Lifestyle, Voeding

Extra groeien met de juiste voeding

02 januari 2016

In het vorige artikel ging ik dieper in op het belang van rust tijdens fitness. Ik noemde hier het groeihormoon (HGH). Dit hormoon kun je verhogen met de juiste voeding! Benieuwd wat jij het beste kan eten?

Lees verder
Voeding

Eetdagboek Jaimy van JaimysKitchen.nl

20 december 2015

Vorige week heb ik een eet-dagboekje bijgehouden voor FITCOUPLE. Ik laat zien hoe mijn dagen eruit ziet, in food! Gezond eten is erg belangrijk voor mij, maar soms kan ik mij ook echt even laten gaan. Vorige week heb ik twee etentjes gehad; dat werkte niet echt mee! Daarnaast heb ik mezelf het doel gesteld minimaal 1,5 liter water per dag te drinken, daar heb ik namelijk nogal vaak moeite mee. Kijken jullie mee?

Lees verder
Lifestyle, Voeding

Is vet de boosdoener?

27 juli 2015

Als we over voeding gaan kletsen komen we altijd terug bij de basis: de macronutriënten. Zoals je misschien al hier en hier hebt gelezen heb je vet nodig. Het is namelijk een macronutriënt. Maar waarom wordt dan altijd gedacht dat vet de boosdoener is?

Lees verder
Lifestyle, Voeding

Gaan met die banaan!

22 april 2015

De banaan is misschien wel de meest veelzijdige vrucht. Dit gekke gele kromme ding eet je als tussendoortje, door je smoothie, in je pannenkoeken, je overheerlijke bananenbrood en zelfs als toetje na het eten.

Lees verder
Voeding

Is pindakaas gezond?

17 februari 2015

Jummie, pindakaas! Gemaakt van pinda’s, en noten zitten boordevol gezonde vetten. Ik dacht altijd dat ik super goed bezig was als ik een cracker of speltboterham met pindakaas at. Maar is dat wel zo?

Lees verder
Voeding

Spice it up!

13 februari 2015

Er zijn zo veel recepten die net even iets anders zijn. Dat het anders is, komt meestal door de kruiden. De basis zoals spaghetti, aardappelen of rijst is namelijk altijd hetzelfde. Het smaakt hetzelfde en de structuur is hetzelfde. Dus hoe varieer je? Spice it up!

Lees verder
Voeding

Cursus ontdooien

10 februari 2015

Na de cursus invriezen is het nu tijd voor een cursus ontdooien! Want al dat ijs en water tussen je eten is natuurlijk niet zo lekker.

Lees verder
Voeding

Het effect van light-producten

03 februari 2015

Light, in werkelijkheid en reductie van tenminste 30% calorieën, vet òf suiker. Denk je goed te doen om een Cola Light te drinken in plaats van een gewone? Of light pindakaas, melk, chips of mayonaise te eten en drinken? Dan heb je het mis… Lightproducten zorgen er namelijk voor dat je hormoonhuishouding van slag raakt.

Lees verder
Voeding

Cursus invriezen

30 januari 2015

Ik kom regelmatig vragen tegen over het invriezen van producten. Ook zouden bijvoorbeeld bevroren blauwe bessen slechter voor je zijn dan de o-zo-lekkere verse besjes. Is dit wel waar?

Lees verder
Voeding

Blauwe bessen

17 januari 2015

Een bommetje antioxidanten: blauwe bessen! Niet alleen heerlijk, maar ook superrrrr tegen veroudering en ontstekingen.

Lees verder
Voeding

Kaneel

02 januari 2015

Kaneel is een beetje een vergeten kruid. Erg jammer want het heeft echt zijn voordelen!

We kennen kaneel allemaal wel. Mocht je het zelf niet aan je eten toevoegen dan heb je het natuurlijk wel eens geproefd in de appeltaart of misschien wel bij appelflappen.

Lees verder
Voeding

Bleekselderij

22 november 2014

Die groene stokken zijn een onmisbare groente in iedere koelkast. Verwerk ze in een smoothie, salade, een soepje of in een gezonde (pasta)saus. Want het is lekker, én gezond!

Lees verder
Voeding

Havermout

20 november 2014

Zonder twijfel zal ik zeggen dat havermout het beste ontbijtje is! Zelfs Roy zweert elke ochtend bij havermout. Als je ons volgt op Instagram (@FITCOUPLE.NL), dan zal je zien dat we niet liegen 😉

Lees verder
Voeding

Avocado’s

13 november 2014

Avocado’s, mmmmmmmm… Ik durf wel te zeggen dat zo’n vet, zacht, groen caloriebommetje mijn lievelingsvrucht is.

Ondanks dat veel mensen denken dat een avocado niet goed is door de hoeveelheid vet, weten sommigen gelukkig ook dat de avocado erg gezond is.

Lees verder
Voeding

Citroenwater, jouw kickstart!

11 november 2014

Wellicht heb je al eerdere artikelen gelezen en weet je dat water drinken en ontbijten er goed zijn. Wanneer je je toch aan het uitsloven bent in de ochtend, neem dan ook eens een glas citroenwater! Hier 10 redenen waarom:

Lees verder
Voeding

Suikers… Zoete ziekmakers

06 november 2014

Stevia is beter dan suiker. Dat wist je wel, toch? Maar wat is dan zo goed aan stevia? En hoe zit het eigenlijk met ‘gewone’ suiker?

Over het algemeen wordt suiker gebruikt voor het zoeter maken van voedsel. Er bestaan veel verschillende soorten suikers. Zo ken je waarschijnlijk wel fructose, lactose en sacharose. Maar wat is het verschil nou precies?

Lees verder
Voeding

NUTS 4 NUTS

23 oktober 2014

Noten, in NYC zie je op elke hoek van de straat mannetjes die noten verkopen. Als ze DAAR populair zijn, dan zal er wel iets bijzonders mee zijn. 😉

Lees verder
Voeding

H2O

19 oktober 2014

Je moet meer drinken! Ook ik hoor het vaak. Ik vergeet het gewoon! Ook moet ik regelmatig een groot glas water voor Roy z’n neus zetten, anders drinkt hij ook niet genoeg.

Ik probeer er echt op te letten. Maar waarom moeten we eigenlijk water drinken?

Lees verder
Voeding

Quinoa

14 oktober 2014

Superfoods, we weten nu wel dat ze super gezond zijn. Maar er zijn een paar uitspringers. Bijvoorbeeld quinoa, tegenwoordig hoor je er iedereen over. Maar waarom eigenlijk? Wat is quinoa?

Lees verder
Voeding

Superfood, super fruit!

07 oktober 2014

Superfood, tegenwoordig niet alleen maar in natuurwinkels verkrijgbaar maar ook gewoon bij de supermarkt! Ideaal! Maar wat kan je er eigenlijk mee?

Lees verder
Voeding

Brood

28 september 2014

Stop met brood eten! Want daar zitten koolhydraten in! Nou, onzin. Eet lekker je brood maar let op WELK brood. 😉

Lees verder
Voeding

Vitamines en antioxidanten

17 september 2014

Vitamines en antioxidanten, net zoals mineralen heb je er vast wel eens wat van gehoord. Maar wat het precies betekent…
Vitamines lijken op mineralen. Het zijn stoffen die je lichaam nodig heeft. Ook zijn ze onmisbaar voor een goede gezondheid en ontwikkeling. Vitamines leveren net als mineralen, geen energie.

Lees verder
Voeding

Mineralen

11 september 2014

Mineralen… Jaren geleden heb je het vast voorbij horen komen in je scheikundeles. Maar wat zijn mineralen eigenlijk?

Je hoort en leest het wel vaker. Dit zit vol vitaminen en mineralen! Conclusie: het is goed voor je. Maar huh?

Lees verder
Voeding

Vetten

05 september 2014

Vet? Gadverdamme, we willen juist het kwijt! Maar net als koolhydraten en eiwitten heeft je lichaam vet nodig. Maar dan wel het goede vet.

Lees verder
Voeding

Eiwitten

02 september 2014

Eiwitten, ook wel proteïne genoemd. En horen jullie ook niet in elke hoek van de sportschool PROTEÏNE, PROTEÏNE, PROTEÏNE?

Maar proteïne dus, we snappen dat ‘t het witte gedeelte van het ei is. Maar wat doet het met je? En waarom is het goed voor je?

Lees verder
Voeding

Koolhydraten

02 september 2014

Koolhydraten… IK HOU VAN ZE! En Roy trouwens ook!

Oké, soms sla ik een beetje door, maar er zijn zó veel heerlijke pasta’s waarvan ik blijf eten.

Lees verder
Voeding