Food festivals in januari

07 januari 2016

Balen dat het volgende feestje zo lang duurt? Niet getreurd! Zelfs in januari zijn er 3 food festivals! Want wat is er nou leuker dan praten, proeven en dansen op een lekker muziekje?

Lees verder
Lifestyle

Sporten en drinken, hoe zit dat?

05 januari 2016

Het is januari en iedereen is weer massaal in de sportschool te vinden. Op zich is dat wel grappig want dan hoor je nieuwe en leuke verhalen. Zo was er gister iemand die tegen haar vriendinnetje zei ‘ja nu ik veel sport moet ik extra water drinken. Ik zorg dat ik zeker wel 2 liter vocht binnen krijg!’.

Lees verder
Lifestyle, Voeding

Eetdagboek Jaimy van JaimysKitchen.nl

20 december 2015

Vorige week heb ik een eet-dagboekje bijgehouden voor FITCOUPLE. Ik laat zien hoe mijn dagen eruit ziet, in food! Gezond eten is erg belangrijk voor mij, maar soms kan ik mij ook echt even laten gaan. Vorige week heb ik twee etentjes gehad; dat werkte niet echt mee! Daarnaast heb ik mezelf het doel gesteld minimaal 1,5 liter water per dag te drinken, daar heb ik namelijk nogal vaak moeite mee. Kijken jullie mee?

Lees verder
Lifestyle, Voeding

Als ik het doe, dan doe ik het goed: SUSHI!

10 december 2015

Vanavond is het weer zo ver, ik ga sushi eten. Niet zo bijzonder zou je denken, maar zo vaak eet ik het niet (twee keer per jaar?) en daarom wil ik er wel een feestje van maken! En een feestje klink in mijn oren als ‘veel eten’, HEEL veel eten. :)

Lees verder
Lifestyle

Wat je tijdens de feestdagen vooral niet moet doen…

08 december 2015

Sinterklaas staat nog zwaaiend op de stoomboot of het volgende feest staat alweer voor de deur: KERST! En ja, misschien ben jij wel zot op al die pepernoten en het speculaas maar met Kerst en Oud & Nieuw kan je ook genoeg lekkers eten. Een beetje poeder op je oliebol, suikerkristallen aan je appel benier en wat dacht je van al die lekkere koekjes en chocolaatjes die je uit de boom kan snoepen?

Lees verder
Lifestyle

Is vet de boosdoener?

27 juli 2015

Als we over voeding gaan kletsen komen we altijd terug bij de basis: de macronutriënten. Zoals je misschien al hier en hier hebt gelezen heb je vet nodig. Het is namelijk een macronutriënt. Maar waarom wordt dan altijd gedacht dat vet de boosdoener is?

Lees verder
Lifestyle, Voeding

Tips om zelfverzekerd naar de sportschool te gaan

11 juni 2015

Er zijn nog veel mensen die naar de sportschool gaan een grote stap vinden. ‘Al die apparaten, ik weet echt niet wat ik dan moet doen hoor!’ En ik hoor ook vaak voorbij komen dat mensen zich schamen, ze voelen zich heel erg bekeken. Maar hé! Het is geen wedstrijd! Het is een verbetering van jezelf en ik weet zeker dat iedereen elkaar in de sportschool steunt. Gevorderden zijn ook beginners geweest, toch!?

Lees verder
Fitness, Lifestyle

Hoe verlies ik vet?

04 juni 2015

‘Ik wil alleen mijn benen wat dunner maar verder wil ik geen vet verliezen hoor’. Dream on! Het is het een of het ander. Hoe zit het nou precies met het verliezen van vet?

Lees verder
Lifestyle

Een mentale valkuil

27 maart 2015

Even een persoonlijke update! En dit maal over mijn valkuilen! Ze zijn ontzettend vervelend maar iedereen heeft er last van. You are not alone!

Lees verder
Lifestyle

Mealpreppen voor beginners – 5 tips

24 maart 2015

Als je echt volledig voor een lifestyle change gaat, kom je er niet omheen: mealpreppen. En het voorbereiden van je maaltijden is niet altijd even makkelijk. Omdat er veel dingen zijn waar je rekening mee moet houden, geeft FITCOUPLE een aantal tips.

Lees verder
Lifestyle

OR-GA-NISCH

03 maart 2015

Het is geweldig dat Nederland zo goed gaat met de biologische en organische winkels. Super toch dat het nu voor iedereen mogelijk is om goede spullen te komen zonder heel veel moeite?!

Lees verder
Lifestyle

Zeg nooit meer: ‘Ik kan het niet…’

01 maart 2015

‘Wat drink jij jou? Is zo’n shake om af te vallen? Dat heb je toch niet nodig!’, ‘Ik vind het echt knap hoor, ik kan het niet.’, ‘Oh, nou ik heb daar geen tijd voor hoor.’. Altijd die vervelende opmerkingen. Mijn antwoord altijd: ‘Je moet er tijd voor maken. En ja, het is niet makkelijk maar je moet het gewoon doen!’

Lees verder
Lifestyle

Fitness frustraties – gillende grietjes

01 februari 2015

Oke, misschien lijk ik wel een oud wijf als ik dit zeg. Maar al die jonge meiden die een soort bed maken van de matjes voor de spiegel zijn gewoon vervelend. En dan al helemaal als ze nog geen 1 spiertje hebben getraind en al gillen dat ze spierpijn hebben!

Lees verder
Lifestyle

VET = UIT

17 januari 2015

Yes! Uit de Horecava blijkt het vette voedsel in horecagelegenheden niet meer hip is. Dus DOEI met je frikandellen, kroketten en kaassoufflés!

Lees verder
Lifestyle

Fitness frustraties – eelt

16 januari 2015

Sinds een weekje train ik zwaarder dan normaal. Ik zit in m’n building fase, wat betekent dat ik me meer focus op de opbouw van mijn spieren. Hartstikke leuk allemaal, maar ik krijg er van die lelijke handjes van!

Lees verder
Lifestyle

Gezond en fit 2015 in!

01 januari 2015

Goede voornemens! Je wordt er mee doodgegooid. Ikzelf vind het onzin. Waarom nu opeens? Maar toch is dit wel het moment dat je er over nadenkt. Je wordt weer even bewust van je huidige aanpak.

Lees verder
Lifestyle

Geen goede voornemens

31 december 2014

De laatste dag van het jaar is toch altijd wel een speciale dag. We hebben met kerst 3 dagen lang uitgebreid gegeten en we weten ook dat de oliebollen en appelflappen vanavond weer voor onze neus liggen. Goede voornemens voor 2015? Ik heb ze niet.

Lees verder
Lifestyle

Review – Nike Flyknit

21 oktober 2014

De Nike Free Run zijn we nu onderhand al een beetje zat… Nou, misschien qua uiterlijk. Want mijn allerliefste Free runnetjes zitten nog steeds als sloffen!

Lees verder
Lifestyle

Wat ligt er bij ons in de kast?

24 september 2014

We horen jullie al denken: ja, ja, ze kunnen ons mooi vertellen wat we moeten doen. Maar wat bakken ze er zelf nou eigenlijk van?

Daarom, speciaal voor jullie ;), een kijkje in onze kasten!

Lees verder
Lifestyle

Na de vakantie

02 september 2014

Na de vakantie voel ik me niet altijd even lekker. Ik weet dat ik soms te veel heb gegeten (vooral als ik in het buitenland was) en ik moet weer even zin maken om naar de sportschool te gaan.
We vinden het allemaal lastig. Dus geen slappe excuses!

Lees verder
Lifestyle