Traint een FITCOUPLE met hetzelfde schema?

04 februari 2016

We weten wel dat vrouwen zich niet moeten aanstellen en ook in het krachthonk moeten staan. Tillend met zware gewichten, net als mannen! Maar vrouwen hebben lichamelijke kenmerken met betrekking tot training en activiteit die een behoorlijk verschil kunnen maken. Pak dus niet zomaar het trainingsschema van je vriend uit zijn tas!

Lees verder
Fitness

Het belang van rust tijdens fitness

30 december 2015

Voor een gezonde levensstijl zijn een paar dingen belangrijk: training, voeding en rust. Over dat laatste gaat dit artikel. Hoe belangrijk is rust? Is mijn 7 uur slaap niet genoeg? Of betekent rust dat ik op de bank moet gaan liggen en niks mag doen?

Lees verder
Fitness

Billen trainen als Jen Selter

14 december 2015

Jen Selter heeft zonder twijfel de meest beroemde fitnessbillen. Haar geheim? Trainen! Onder ons motto: ‘you don’t get the ass you want by sitting on it’, speciaal voor jou 5 Jen Selter bil-oefeningen uitgevoerd door the lady herself! Waar wacht je nog op? Bekijk snel deze oefeningen voor perfect ronde billen die je gewoon thuis kunt doen!

Lees verder
Fitness

De beste buikspieroefeningen + een schema!

24 november 2015

Verlang jij ook zo naar een strakke buik en slanke taille? In dit artikel geef ik je een buikspieroefeningen schema om dit te bereiken. De oefeningen uit dit schema kan je gewoon lekker thuis doen en je hebt er geen (dure) buikspierapparaten voor nodig. Het enige wat je nodig hebt is een gezonde dosis motivatie, de juiste voeding en dit trainingsschema.

Lees verder
Fitness

De angst voor elke sporter: het plateau

30 juli 2015

Misschien is het wel herkenbaar voor je: je bent al een tijdje lekker aan het trainen maar opeens zakt de moed een beetje in je schoenen. Dat squatten gaat niet zo lekker meer. Je komt maar niet boven die 70 kilo, je laat het een beetje varen en als je dan weer begint, kom je niet verder dan 50 kilo. Wat is dit?

Lees verder
Fitness

Wat is de beste vorm van cardio?

28 juli 2015

Over het algemeen zijn er twee vormen cardio: LISS en HIIT. LISS staat voor Low Intensity Steady State en HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Oke leuk, maar wat is nou beter?

Lees verder
Fitness

Trainen met Romy – Rug en schouders

03 juli 2015

Omdat Roy ook met zijn billen bloot ging in Trainen met Roy, ben ik nu aan de beurt. Rug en schouders vind ik de leukste spiergroepen om te trainen en laatst heb ik een training gedaan waarbij ik deze twee combineerde. Dat was leuk!

Lees verder
Fitness

Tips om zelfverzekerd naar de sportschool te gaan

11 juni 2015

Er zijn nog veel mensen die naar de sportschool gaan een grote stap vinden. ‘Al die apparaten, ik weet echt niet wat ik dan moet doen hoor!’ En ik hoor ook vaak voorbij komen dat mensen zich schamen, ze voelen zich heel erg bekeken. Maar hé! Het is geen wedstrijd! Het is een verbetering van jezelf en ik weet zeker dat iedereen elkaar in de sportschool steunt. Gevorderden zijn ook beginners geweest, toch!?

Lees verder
Fitness, Lifestyle

PLY-O-ME-TRICS

07 april 2015

Plyo-wat? Noem ze maar gewoon plyos! De meest verschrikkelijke springtrainingen die gelukkig wel heel efficiënt zijn.

Lees verder
Fitness

Cardio en HIIT

28 maart 2015

Cardio doe je om je spieren op te warmen voor een intense krachttraining, toch? Ik hoop dat je nu knikt met je hoofd 😉 Ook is cardio geschikt om als cooling down te doen.

Lees verder
Fitness

Wat zijn supersets?

14 maart 2015

Ben je klaar voor iets extra’s? Probeer eens supersets! Een super goede, extra intensieve manier van trainen die voor veel goeds kan zorgen.

Lees verder
Fitness

Hot or cold?!

20 februari 2015

Je hebt een beetje last na je training. Klote! Pak je het coolpack uit de vriezer of ga je met een hete kruik op de bank?

Lees verder
Fitness

Foam roller: je vervelende vriend

15 februari 2015

Je hebt vast wel eens iemand in rare houdingen over de grond zien rollen. Wat zijn ze toch aan het doen? En wat is dat ding? Ze maken gebruik van een foam roller en dat doen ze om hun spieren te ‘masseren’.

Lees verder
Fitness

Wat zijn drop sets?

06 februari 2015

Drop sets is de benaming van een speciale manier van trainen. Het helpt de je spiermassa te vergroten en het verhoogt de bloedstroom in je spieren. En je weet het hè: grote en sterke spieren zorgen voor een snellere vetverbranding!

Lees verder
Fitness

Waarom droog trainen onzin is

31 januari 2015

Droog trainen, misschien heb je het wel al eens ergens gehoord. De tijd is bijna aangekomen dat iedereen massaal weer gaat ‘cutten’ voor de naderende zonnestralen. Wat voor mij overigens nog echt heel ver weg voelt, maar oke…

Lees verder
Fitness

Hoe moet ik ademen tijdens een training?

03 januari 2015

Laatst kreeg ik al op m’n kop van de fysio: ik hield mijn adem in en forceerde. Slecht! Want dan kunnen je spieren niet goed ontspannen. Ik heb er wel een handje van want aan het einde van mijn trainingen gaap ik veel en zitten soms m’n oren dicht. Lekker he!

Lees verder
Fitness

Warming-up is belangrijk

12 november 2014

Veel mensen in de sportschool hebben haast. Ze rennen naar binnen, kleden zich om en willen het liefst zo snel mogelijk weer weg. Hierdoor missen ze een belangrijk deel van de training: de warming-up.

Lees verder
Fitness

Hoe voorkom ik een blessure?

10 oktober 2014

Blessures, wie is daar nou niet bang voor? Niks is vervelender dan een blessure als je net lekker aan het sporten bent. Gelukkig is fitness geen blessuregevoelige sport. Ik verbaasde me wel toen ik dat las. Ik zie nog zo vaak mensen die hele rare dingen doen in de sportschool! Gelukkig valt alles mee. Maar hoe voorkom je blessures?

Lees verder
Fitness

Tips voor thuis trainen

02 oktober 2014

Komt het met bakken uit de hemel of heb je echt even GEEN tijd om naar de sportschool te gaan? Aan je conditie werken en spiermassa kweken kan ook thuis!

Lees verder
Fitness

Squats, de basis

26 september 2014

Squats, je hoort er iedereen over. Maar waarom is het zo goed? En ik krijg vaak vragen in de sportschool zoals: Hoe maak ik een goede squat? We zullen je meenemen naar de basis van squats!

Lees verder
Fitness

De basis voor een sixpack

21 september 2014

Zoals ik in het artikel Buikspieren al had geschreven zal je nooit een sixpack zien als je een laagje vet hebt. Maar ook zonder vet, moet je alsnog goed je buikspieren trainen!

Lees verder
Fitness

Kracht vs Cardio

09 september 2014

Net als fitness en voeding hand in hand gaan, is dat hetzelfde met kracht en cardio. Er zijn nog zo veel vrouwen die denken dat ze een mannelijk lichaam krijgen van krachttraining, en er zijn zo veel mannen die vinden dat cardio alleen voor mietjes is.

Lees verder
Fitness

Hoe krijg ik buikspieren?

02 september 2014

De spieren die iedereen zichtbaar wil hebben, zijn natuurlijk het moeilijkst te behalen. Waar mannen altijd voor een sixpack gaan, zijn vrouwen meestal al tevreden met een platte buik. Maar voor beide geldt hetzelfde: beginnen bij het begin!

Lees verder
Fitness